
פסח מתקרב ורציתי להזכיר שזה הזמן להכין קציצות פראסה
זה פשוט מעדן
אני את קציצות הפראסה שלי מכינה לפני פסח, מקפיאה ומטגנת בליל הסדר או יום האכילה וזה יוצא נהדר.
מאת – אורלי חסידי אליהו
המרכיבים –
4 קילו כרישה (פראסה)
חצי קילו בשר טחון
6 ביצים
2 כוסות קמח מצה
כף א.מרק עוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה –
את קציצות הפראסה של פסח אצלנו בעדה (ספרד) לא טוחנים את הפראסה לאחר הבישול אלא קוצצים בצורה גסה כמו לסלט לדוגמא.
את הכרישה שוטפים היטב ומבשלים במים רותחים עם מעט מלח לכחצי שעה.
לאחר הבישול מעבירים למסננת ונותנים לכל המים לרדת למספר דק’.
בנתיים בקערה גדולה נשים את הבשר הטחון, הביצים ושאר המרכיבים ונערבב היטב.
לאחר שהכרישה התייבשה והתקררה מעט נעביר לקרש חיתוך ונחתוך אותה גס.
נעביר את הכרישה גם כן לקערה ונערבב עם שאר התערובת.
לאחר שסיימנו, אם התערובת יוצאת מעט רטובה ורכה נוסיף עוד מעט קמח מצה לבפנים.
לאחר מכן נהפוך את התערובת לקציצות, נקפיא או נטגן בשמן נמוך במחבת גדולה עד השחמה.
זה יוצא טעים בטירוף ,
בתאבון!
