
מניפת צלי בקר ותפו”א פרח
מאת אילנית בניזרי
המרכיבים-
לבישול הצלי –
גוש צלי כתף 5
בצל
גרגירי פלפל אנגלי
כורכום
מלח
פלפל שחור
סלרי
עלי דפנה
מרכיבים לרוטב :
תפו”א קטנים עם הקליפה
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 שיני שום כתושות
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל לבן
5 גרגירי פלפל אנגלי
כפית אבקת מרק עוף
כפית דבש לזיגוג
3 כוסות ציר בשר (המים שהרתחתנו בהם את הבשר ) למי שאין אז מים רגילים .
אופן ההכנה –
שלבים ראשונים.
גוש צלי כתף מספר 5 או 6 ,לסגור( לצרוב) במעט שמן על מחבת מכל צדדיו (או בסיר שאנחנו מרתיחים את הבשר) .
לאחר מכן להרתיח את הבשר בסיר עמוק עם מים עד לכיסוי .
נוסיף בצל שלם קלוף, מעט גרגירי פלפל אנגלי, רבע כפית כורכום, פלפל שחור גרוס ענף של סלרי וכמה עלי דפנה.
שעה וחצי בישול לפחות. לבדוק שהבשר התרכך.
לאחר צינון קל לסנן את הנוזלים ולשמור .
להכניס את הבשר למקרר ללילה ואז למחרת לפרוס פרוסות דקות את הנוזלים לשמור בכלי אטום בנפרד !
במקרר עד להכנה .
מרכיבים לרוטב :
תפו”א קטנים עם הקליפה
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 שיני שום כתושות
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל לבן
5 גרגירי פלפל אנגלי
כפית אבקת מרק עוף- לא חובה
כפית דבש לזיגוג
3 כוסות ציר בשר (המים שהרתחתנו בהם את הבשר )
בישול והכנת הרוטב –
את התפוחי אדמה נשלוק 5 דקות מרגע שהמים מבעבעים נקרר ונחצה אותם לשניים .
בסיר סוטאג’ ושטוח או אפשר בסיר רוסטר (המרובע) מי שרוצה
נטגן ברבע כוס שמן את הבצלים עד להזהבה .
נוסיף את השום הכתוש
הכורכום ונטגן קלות ,
נניח את פרוסות הבשר מסביב לסיר בצורת מניפה ובמרכז נניח את התפו”א בצורת פרח (ראו בתמונות ) .
כעת נוסיף את התבלינים הנותרים למעט הדבש !!
נשפוך את הנוזלים נכסה מכסה נבשל להבה נמוכה כשעה ורבע (מידי פעם לפתוח מכסה ולהרטיב את הבשר עם הרוטב) .
נסיר מכסה נזגג את הדבש (מי שרוצה ניתן להמיר לסילאן)
נכניס לתנור שחומם מראש 150 מעלות כרבע שעה עד שמתקבל צבע יפה .
תבשיל אלוהי !! מינימום תבלינים מקסימום טעם !!