מגולגלות מתכון של פעם הכי טוב שיש – לא מחליפה בשום מתכון !
מאת – אביבה ג’רופי
המרכיבים –
קילו קמח
2 ביצים
2 א. אפייה
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
קורט מלח
2 מחמאה או חמאה רכה
חצי כוס מיץ תפוזים
4 טיפות של מי ורדים (לא לוותר)
אופן ההכנה –
את המרכיבים היבשים נשים במיקסר .
לאחר מכן נתחיל ללוש ונוסיף את הביצים לאט לאט ואת מיץ התפוזים ומי הורדים.
לבסוף נטמיע את החמאה ונסיים לישה כמה שיותר מהר .
המטרה היא ללוש כמה שפחות , אלא רק לאחד את הבצק.
את הבצק נעביר למקרר לחצי שעה .
נוציא את הבצק .
נחלק ל 6
נרדד כל חלק עם מעט קמח למלבן גדול לא דק מידי , ונמרח עליו מה שאוהבים – ממרח שוקולד ,ממרח תמרים ,אגוזים קינמון ,ממרח חלבה .
מגלגלים לרולדה.
אפשר לחתוך לפני האפייה או לאחר שהמאפה יוצא מהתנור.
נאפה על 170 מעלות עד שמוכן , אך לא שחום מידי.
בהצלחה !!!
תכינו לפורים למשלוח המנות זו כמו גדולה מאוד