קטגוריות
Uncategorized ראש השנה

עוגת דבש גבוהה – פשוט מדהימה

 

 

ליזט יחיאל
מתכון לעוגת דבש גבוהה ומטריפה
של חופית אלמקייס
כמות: תבנית אנודייז 24 או 3 תבניות אינגליש קייק
המרכיבים –
 6 ביצים L מופרדות
חצי כוס סוכר לבן
 חצי כוס סוכר חום
 3/4 כוס שמן
 כף תמצית וניל
 כוס דבש איכותי
 2 כפיות נס קפה מגורען עם כוס מים חמים
 3 כוסות קמח תופח
 כפית אבקת סודה לשתייה
 כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
רבע כפית ציפורן טחון, רבע כפית אגוז מוסקט,
שקדים לבנים פרוסים לקישוט
אופן ההכנה-
 מחממים תנור ל-160 מע’ טורבו
 בקערת החלמונים מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם מטרפה, מוסיפים את השמן, מערבבים ומוסיפים את הדבש, תמצית הוניל, ובסוף את הכוס נס קפה.
• בקערת היבשים שמים את הקמח, אבקת סודה לשתייה והתבלינים, מערבבים ומוסיפים לקערת החלמונים מערבבים במטריפה רק עד לאיחוד. [לא לערבב יותר מידי].
 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן עד לקצף יציב לא קשה, ומאחדים תערובות.
 מוסיפים שליש מהחלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות, כך ממשיכים עם השאר עד לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית אנודייז 24 או סיר פלא לא משומנת ומפזרים מעל שקדים פרוסים מכניסים לתנור כ-55 דקות במצב טורבו, בודקים עם קיסם במרכז או העוגה אפוייה.
חג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *