
מתכון קל לבקלאווה לחגים
זה קינוח משגע , כולם אוהבים אותו והוא גם יכו להיות פרווה -טבעוני
הבקלאווה שלי: אפרת לוי
המרכיבים-
חבילה של עלי בצק פילו מצונן – 300 גרם
ספריי שמן או חמאה מומסת
תערובת של כ-350 גר פיצוחים לא קלויים, אני ערבבתי פיסטוק, קשיו, אגוזי מלך ופקאן.
כפית קינמון
3 כפות סוכר
אופן ההכנה –
לרסק את כל סוגי האגוזים דק.
לערבב עם סוכר וקינמון.
לקחת דף פילו, להתיז עליו קצת ספרי שמן או חמאה,
להניח עליו עוד דף פילו ,
לפזר לכל האורך פס עבה של תערובת הפיצוחים ולגלגל לרולדה.
לסדר בתבנית.
אחרי שכל הפסים מגולגלים- להתיז מעל עוד טיפה שמן/ או להבריש בחמאה. לפרוס למנות לפני האפייה- אפשר גם אחרי.
להכניס לתנור על 180 מעלות עד שמוכן וזהוב כמו בתמונה בערך רבע שעה, שימו לב זה מוכן מהר.
כשזה בתנור- להרתיח חצי כוס סוכר עם 3/4 כוס מים וקצת מיץ לימון עד שזה מסמיך מעט.
מיד כשמוציאים את הבקלאווה מהתנור- לשפוך עליה את הסירופ.