
מרק חרירה חובה לצאת צום כיפור
תשמרו את המתכון
המושלם הזה
מרק חרירה /אילנית בניזרי
המרכיבים-
כוס חומס מושרה מבושל(או קופסת שימורים)
כוס עדשים חומות
3 עגבניות מגוררות
2 בצל קצוצים
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
4 גבעולי כרפס קצוצים קטן
3 כפות שמן
חופן איטריות דקות
2 כפות קמח
חצי כוס מים קרים
חצי לימון סחוט.
כורכום
מלח
פלפל שחור
מרק עוף
אופן ההכנה –
לטגן בצל עד למצב שקוף ,להוסיף כף כורכום ,את העגבניות והחומוס ,מוסיפים כ 6 כוסות מים רותחים,2 כפות מרק עוף,מלח,פלפל שחור.
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האיטריות הקמח והלימון.
בישול מלא של הכל .
מוסיפים את האטריות ומבשלים לעוד 5 דקות
בינתיים לערבב קמח עם המים קרים שלא יווצרו גושים ,להוסיף למרק תוך כדי עירבוב,בסוף מוסיפים חצי לימון סחוט ומכבים .
טיפ קטן,אני מרתיחה את העדשים לפני הבישול כ 10 דקות ומסננת.
בתאבון אילנית בניזרי