הלחם הזה חובה להכין
אין שבת שאני לא מכינה אותו!
לחם קריספי / דיקלה מרציאנו
המרכיבים-
קילו קמח(אפשר לשים חלק קמח מלא או כוסמין)
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
כף מלח
רבע כוס שמן זית
3-4 כוסות מים פושרים עד קרים
אופן ההכנה –
להדליק תנור טורבו על 200
הכל במיקסר עם וו לישה חוץ מהמלח
לשים כ7 דקות
ואז מוסיפים את המלח לעוד כמה דקות
הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק
לשמן בשמן זית נוסף ולהתפיח
אחרי התפחה ראשונה
לחלק את הבצק ל 10 כדורים (אפשר לשקול)
כל כדור לכדרר ולמעוך את הקצוות בעזרת הזרת
אחרי שכל הלחמים מעוצבים
שמים קערת מים
וקערת שומשום עם קצח ושומשום שחור
מטבילים (מכניסים לגמרי את הלחםת)
לתוך קערת המים!!!
ואז לקערת השומשום
לתבנית תנור
אחרי השלב הזה חורצים 2 חריצים עם סכין חדה מאוד
עוד התפחה קטנה
ולתנור בערך לחצי שעה
הלחם מוכן כשהוא קשה כשמקישים עליו!
בהצלחה רבה!!!!