עוגת שכבות שוקולד ונוגט.
מתכון באדיבות: רויטל בן חמו
המרכיבים-
אופן הכנת בסיס ל- עוגת שכבות שוקולד ונוגט:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1.5 כוס סוכר
4 כפות קקאו
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה –
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.
2. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים להוסיף ביחד לקערת היבשים להוסיף לאט את השמן ואחר כך את המים.
3. שמים בתבנית חד פעמי בינונית נייר אפייה מעט משומן וגם לשמן את הקצוות של התבנית לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש (למשך 30-40 דקות בערך)
לתת לעוגה להתקרר לגמרי .
4. להפוך אותה ולחתוך ל-3 שכבות בזהירות שלא תתפרק.
אופן הכנה לקרם והרכבה ל- עוגת שכבות שוקולד ונוגט :
להקציף 1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 פודינג בטעם שוקולד
למרוח על השכבה הראשונה מעט ממרח נוגט
ועל זה למרוח קצפת שוקולד (לא את הכל )
ושוב להניח שכבה נוספת של עוגה ושוב מי שרוצה שיהיה ממש טעם נוגט תמרח עוד שכבה ומי שלא תוותר על מריחת נוגט בשכבה השנייה
למרוח שוב נוגט ואת הקצפת שוקולד להניח את השכבה האחרונה של העוגה
להרתיח שמנת מתוקה 1
עם מעט חמאה משהו כמו 20 גרם
ברגע שרותח להוציא מהאש ולשבור 200 גרם שוקולד מריר לערבב היטב עד שנוצר קרם שוקולד אחיד לשפוך על העוגה ולשים במקרר שעה לחתוך ולפשוט להתענג אחת העוגות הכי טעימות.
5 תגובות על “זה טעים פחד – עוגת שכבות שוקולד ונוגט”
מי שרוצה שיהיה ממש טעם נוגט
ת מ ר ח עוד שכבה-
ואם זה גבר אז ש-
י מ ר ח עוד שכבה
נראית אש וטעימה.
נוגט עשוי מאגוזים (אני אלרגית לאגוזי לוז) מה אפשר ךמרוח במקום?
תודה מראש
אל תמרחי או ממרח שוקולד רגיל
העוגה נראת סוף הדרך
מעולה