החומרים להכנת ריזוטו פתיתים שרי צהובות ובמיה :
כף גדושה חמאה
250 גרם פתיתים
שן שום קצוצה
כוס עגבניות שרי צהובות
בזיליקום טרי קצוץ
להגשה
200 גרם במיה תאילנדית טריה (הארוכה)
בזיליקום טרי קצוץ
פרמזן
ריזוטו פתיתים שרי צהובות ובמיה
אופן ההכנה :
מחמם סיר עם לפחות ליטר מים להרתחה
אני מחמם חמאה בסיר עם השום
מועך את עגניות השרי הצהובות עם היד ומכניס לסיר.
טיגון 2-3 דקות מוסיף את הפתיתים וממשיך לטגן עוד 3 דקות תוך כדי עירבוב.
ואז אני מוסיף מצקת של מים רותחים מהסיר ,כשהפתיתים סופחים את הנוזלים אני מוסיף עוד מצקת.
מערבב היטב ושוב מוסיף מים עד אשר הפתיתים מוכנים במרקם קרמי.
במקביל להכנת הריזוטו אני חולט את הבמיה במים חמים ואז מחמם מחבת עם מעט חמאה וצולה את הבמיה אפשר לחתוך לחצי.
מגיש את המנה על צלחת שטוחה מעליה בזילקום קצוץ והבמיה הצלויה
פרמזן מגורד והמנה מוכנה
תהנו וספרו לי איך יצא
יובל
ריזוטו פתיתים שרי צהובות ובמיה