עוגת גבינה אפויה חלומית המתכון של עינת חנניה
הכינה מאיה בוטראשווילי
המרכיבים-
6 ביצים מופרדות(בטמפרטורת החדר)
750 גרם גבינה לבנה 5-9 %
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
4 כפות גדושות קורנפלור (חצי כוס )
2 גביעים שמנת חמוצה 400 מ”ל
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (50 גר’)
גרידה מלימון
אופן ההכנה –
להקציף חלבונים עם קורט מלח וסוכר לקצף יציב
במיקסר לערבב חלמונים עם גבינות וסוכר וניל והקונפלור לבלילה חלקה לקחת שתי כפות מהקצף ולערבב עם הבלילה.
למזג את הקצף עם הבלילה של הגבינה תוך כדי קיפול בעדינות לא לשבור את המרקם של הקצף.
משמנים תבנית מלבנית 20/30 אפשר פיירקס שיהיו שוליים גבוהים!!! או סיר גחנון 24
מוזגים בעדינות את הבלילה לתבנית.
אם רוצים שוליים לבנים לעוגה מכניסים לתוך תבנית עם מים רותחים את סיר הגחנון.
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות ל10 דקות ואז להנמיך ל-160 מעלות.למשך שעה .
לכבות את התנור.
למשך שעתיים רק אז להוציא לטמפרטורת החדר ,
לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!
יוצאת גבוהה וצבע משגע בחלק העליון.
50 תגובות על “עוגת גבינה חלומית”
מהמם
נראה אששדד
נראה אשש
אלופה
עוגת הגבינה נראת משכנעת
אבל כיתבי בבקשה על איזה חם מתי להוציא את העוגה.ואם צריךמים חמים בתנור
תודה מראש אהובה.
חום 160 לא צריך תבנית רק אם רוצים שוליים לבנים שמים את הסיר בתוך תבנית מים
עוגה מדוייקת אסטטית מעלפת
הצטרפתי
זאת בדיוק העוגה שחיפסתי
תודה רבה!!!!
לשים מים למטה בתבנית
אפשרי
עוגה חלומית, פשוט פצצה.
אני חדשה באפייה ורציתי לשאול כמה שאלות.אחת.האם אפשר להכין תבלילה של החלמונים ביד בלי מיקסר כי עדיין לא קניתי.אני אקנה ב’עה בעתיד.יש לי מקציף ומעבד מזון?האם זה בסדר או איך להכין?
כן
הסבר ברור כלכך טעם גן עדן
תודה
מעלף אסטטי מדוייק נראה מצויין
נהדרת
אין לפחות כף קמח תופח בעוגה? רק 2 כפות אינסטנט?
אין קמח תופח יש קורנפלור ואינסטנט את יכולה לשים קמח במקום קורנפלור
מה הכוונה לשים כף בדלת התנור?
בדלת התנור כדי שקצת יצאו האדים החוצה בין הדלת לתנור הכוונה.
עוגה מהממת.באם את שואלת ה תבנית מים בתחתית התנור?
אפשר לשים
עלתה יפה ,גלשה,התפוצצה ונפלה
יש לציין כי שמתי בתבנית 26.מבאס
צריך שוליים גבוהים
נראית מעולה, אנסה השבוע
מה זאת אומרת לשים כף בדלת של התנור?
קצת פתוח
היא נראית מדהים ננסה בשבת , תודה
תודה על המתכון. צריך תבנית עם מים בתנור?
אם את שמה סיר גחנון תשימי תבנית מים חמים
ניראה פיצוץ אנסה השבוע להכין
עוגת גבינה מעולה! עבורי, זוהי ההוכחה האמיתית ביותר לכך שעוגות ביתיות,
שוות אלף מונים מהעוגות ה”מפונפנות” והראוותניות אשר מקשטות ‘קונדיטוריות
מקצועיות’ למיניהן…
מעלף אסטטי מדוייק נראה מצויין
יצאת עוגה גבוה וטעימה ליום המחרת ממליצה
במה אפשר להחליף את הקורנפלור ופודינג שהוא גם קורנפלור. אני אלרגית לתירס.
אשמח מאוד לקבל תשובה. זו עוגה שאני חולמת ללמוד לעשות. תמיד אהבתי לראות את ס״ה במאפיה ואף פעם לא יכולתי לאכול. תודה לך.👏🙏🌹
קמח
העוגה נראית נהדר!!! אפשר להחליף את השמנת החמוצה בעוד גבינה לבנה או בקורנפלור או מוצר אחר למי שלא אוהב? אחדד ואגיד שחוץ מגבינה לבנה רגילה, נגעלת משאר מוצרי החלב
כן
נראית מיוחדת אנסה אותה השבוע
לא ברור סיר הגחנון עם התערובת בתוך תבנית מים חמים אמור להיות עד סוף האפיה? שוב הסבר תודה.
כן
ואאו
עשיתי את העוגה .מושלם תודה🙏
אוי שכחתי לשים 2 כפות אינסטנט בבלילה. כמה זה קריטי?
נקווה שלא
העוגה נראית נפלא. למען האמת זה מה שאני עושה בעיקרון אך אני משתמשת בק״ג אחד של גבינה ומוסיפה גרידה של תפוז ומעט מיץ תפוזים בנוסף ללימון וכן, אני אוהבת עוגות גבינה עם תחתית אז אני משתמשת בפירורי ביסקויטים .
ניראה טעים
שאלה תבנית פירקס איזה גודל
והאם גם את התבנית שמים בתוך תבנית מים
תבנית 25/30 בערך עם שוליים גבוהים