חזה עוף צלוי על האש ברוטב ברביקיו הורס
הכינה – אביבה ריקליס
המרכיבים-
חזה עוף פרוס קילו
לרוטב ברביקיו-
בצל קצוץ
מעט ג’ינג’ר קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1/4 כוס קטשופ
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס סוכר חום/סלאן
כפית פפריקה מעושנת /רגילה
קצת חריפה צ’ילי או טבסקו
2 כפות חומץ או מיץ לימון
כוס מים
פלפל שחור גרוס ומלח לפי טעם
אופן ההכנה –
נכין רוטב ברביקיו-
נחמם 3 כפות שמן זית עם הבצל.
נוסיף את השום והג’ינג’ר.
נערבב קצת נוסיף תבלינים רוטבים ומים.
נבשל כ- 10 דקות.
במידה ורואים שחסר נוזלים נוסיף עוד קצת מים.
נקרר היטב.
נמרח את חזה העוף ברוטב.
נצלה על הגריל – על האש או על פלנצ’ה.
מחבת פסים.
יוצא טעים רך ועסיסי.