קטגוריות
Uncategorized הבלוג של יובל חגים חלבי עוגות עוגות גבינה ראש השנה

עוגת גבינה משוישת בטעם תפוז

אין תיאור זמין לתמונה.
צילום – ישראלה אזולאי
עוגת גבינה משוישת בטעם תפוז
מאת – ישראלה אזולאי
תבנית בקוטר 24, משומנת
המידות נמדדו בכוס מידה אוניברסלית.
המרכיבים לתחתית –
130 גרם פתיבר שוקו טחון
70 גרם חמאה מומסת
המרכיבים למלית –
גביע גבינת שמנת טבעית (כמו נפוליון) 250 גרם
גביע גבינה לבנה 9% (250 גרם)
רבע כוס שמנת מתוקה
קליפה מגורדת מ2 תפוזים (רק הכתום)
רבע כוס מיץ תפוזים
כף ליקר תפוזים
חצי כוס סוכר
3 ביצים טרופות בקערית
שליש כוס קמח (50 גרם)
100 גרם שוקולד מריר מומס במיקרו
המרכיבים לציפוי –
שמנת חמוצה (200 גרם)
מעורבבת עם 2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה –
נערבב היטב את פירורי הפתיבר עם החמאה, ונשטח בתבנית.
נכניס למקרר לחצי שעה.
נחמם תנור ל170 מעלות.
בקערת המיקסר עם מקצף נשים את הגבינות, השמנת המתוקה וגרידת התפוזים ונקציף מעט לאוורור.
נוסיף את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר.
מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות, ומערבלים עד שנטמעות.
מוציאים את קערת המיקסר, ומוסיפים לה את הקמח.
מקפלים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
מוציאים כוס מהבלילה, מעבירים לקערה אחרת, ומערבבים עם השוקולד המומס.
קיבלנו שתי בלילות.
מוזגים את שתי הבלילות לסרוגין, על התחתית שבתבנית.
עם מזלג מערבבים מעט לדוגמת שיש.
מכניסים לאפיה של 30 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור,ומורחים בעדינות את ציפוי השמנת, ומחזירים לאפיה של 10 דקות.

לפני האכילה כדאי לתת לעוגה להתקרר היטב , בתאבון !

אין תיאור זמין לתמונה.
צילום – ישראלה אזולאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *