למנה ראשונה – בורקס בשר ורוטב פטריות.
המתכון מאת –
המרכיבים-
בצק עלים או ריבועי בצק עלים מופשר לפי ההוראות
1/2 ק”ג בשר טחון
בצל 1 מגורר
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
כף מיץ לימון
כף חומץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
קורט מוסקט טחון
בצל 1 קצוץ דק דק
2-3 כפות פירורי לחם
ביצה
תפו”א 1 מבושל ומרוסק
אופן ההכנה –
מטגנים בשר, בצל מגורר ופטרוזיליה, מפוררים את הבשר במזלג מידי פעם כדי שלא יהיו גושים ומבשלים עד שהבשר מבושל ואין נוזלים במחבת, מוסיפים מיץ לימון, חומץ, מלח, פלפל, מוסקט וכרבע כוס מים.
מבשלים תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים התאדו , לצנן היטב ושוב לטחון את הבשר במכונת בשר.
במחבת קטנה מטגנים בצל קצוץ עד הזהבה, מוסיפים פירורי לחם ומטגנים יחד תוך ערבוב 2 דקות.
מוסיפים את הבצל המטוגן לבשר, מוסיפים ביצה ותפו”א ומערבבים היטב.
אם מכינים בריבועי בצק עלים אז פשוט מניחים מתערובת הבשר בצד הקרוב אלינו ומגלגלים לבורקסים .
אם מכינים בבצק עלים אז להניח בשר לרוחב הבצק, לגלגל לרולדה וכך להכין עוד רולדות עד גמר הבשר, ולחתוך כל רולדה ל 3 או 4 בורקסים, מקווה שזה מובן
לחרוץ 2 חריצים על כל בורקס, למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות ב- 190 עד הזהבה יפה.
לרוטב פטריות :
2 בצל פרוס לרצועות
1 קופסא פטריות שמפיניון פרוסות
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית מרק עוף
שקית רוטב פטריות – אסם
לטגן את הבצל להזהבה יפה, להוסיף את הפטריות, לטגן מעט , לכבות את האש ולהניח את הבצל והפטריות בצלחת.
בסיר להרתיח את המים, מלח, פלפל, מרק עוף ורוטב הפטריות ולערבב עד שהרוטב מסמיך, מוסיפים את הבצל ופטריות ששמרנו בצד, מבשלים תוך ערבוב עוד כחמש דקות וזהו….
לפני ההגשה לחמם את הבורקס בתנור ואת הרוטב במיקרו ולהגיש, אם נשאר רוטב אפשר להקפיא בקופסא אטומה , לפני שימוש חוזר להפשיר על השיש, להוסיף מעט מים , לערבב ולחמם שוב במיקרו וזהו….
הערה: לפני שמתחילים בהכנת הרוטב, את הפטריות מהקופסא להניח במסננת , לשטוף במים חמים ולנער היטב. תמיד במתכונים עם פטריות מקופסא זה התהליך שאני עושה
חג שמח