עוגת גבינה מושקעת וטעימה
עוגת גבינה שאני אוהבת
מאת – Ilana Zfira
התבנית 26
המרכיבים-
לתחתית –
2 ביצים L
4 כפות סוכר
4 כפות קמח תופח
1 כף שמן
מלית הגבינה- מרכיבים
3 גבינה 5% 750 גרם
גביע 200 מ”ל שמנת של פעם/רגילה
1 כוס סוכר
5 בצים
40 גר׳ אינסטנט וניל (חצי אריזה)
40 גר׳ קורנפלור או קמח תופח(4 כפות )
כפית תמצית וניל
כף לימון
קליפת לימון מגורדת
אופן הכנה-
אופן הכנה תחתית-
להקציף ביצים שלמות + סוכר לקצף תפוח אוורירי, להוסיף שמן וקמח לערבב ולצקת לתבנית משומנת ולאפות 180 מעלות בערך 10 דקות .
להכניס לתנור תבנית עם מים בתחתית התנור .
הכנת המלית –
להקציף חלבונים + סוכר לקצף רך
בקערה נפרדת לערבב גבינה, חלמונים, שמנת, אינסטנט וניל קורנפלור קליפת לימון מיץ לימון ותמצית וניל לערבב היטב ולאחד עם חלבונים מוקצפים לתערובת אחידה לצקת לתבנית ולהכניס לאפייה 10 דקות בחום גבוהה 180 ולהוריד לעוד שעה בערך בחום 150
הציפוי-
2 שמנת חמוצה רגילה 400 מ”ל
2 סוכר וניל
אופן הכנה-
לערבב היטב לצקת על פני העוגה המוכנה להחזיר לתנור 7 עד 10 דקות להשגיח צריך להשאר לבן ולהוציא .
לקרר ולהתענג
הערה;
-כדאי לנקז נוזלים מהגבינה מספר שעות לפני .
-כדאי לעטוף את התבנית בנייר כסף רק את הרינג לא התחתית על מנת שצדי העוגה ישארו לבנים .
7 תגובות על “עוגת הגבינה שאני אוהבת עוגת גבינה מושקעת וטעימה”
למה הכוונה להקציף ביצים שלמות אם אח”כ רשום להקציף חלבונים?
האם התכוונת להקציף חלמונים ולהוסיף שמן וקמח וכו’ ובנפרד להקציף חלבונים נכון?
בהתחלה זה לתחתית – שימי לב יש שני שלבים בעוגה – הכנת תחתית ואחר כך הכנת תערובת הגבינה
שילוב מעניין של תחתית אוורירית(שונה מהבצק פריך השיגרתי).
עם ציפוי לבן למעלה, קיבלתי ציפוי לבן ומבריק וזה סך הכול שמנת וקצת סוכר.
הכנתי לפי ההוראות ויצא טוב מאוד.
תודה על המתכון
שמחים לשמוע
ההוראות והמרכיבים לא מובנים בעליל , את רושמת 3 גבינה מה זה 3 ?? 3 כפות ?? 3 קופסאות ?? של כמה כל קופסא 250 גר’ 500 גר’ ?? נא לפרט , בנוסף את רושמת לתחתית לשים ביצים כמה ביצים צריך לשים לתחתית וכמה למלית?? לא מובן בכלל , תודה
אתקן שיהיה יותר ברור
כנ”ל, אני יודעת היטב להכין עוגות
גבינה,כמו שלך עדין לא הכינותי.
תסבירי בבקשה בשלב השני של
העוגה כשצריך להפריד בין חלבונים,
לבין חלמונים,כמה ביצים עוד צריך
להוסיף = לביצה XL.תודה.🙏🌹