פשטידת ברוקולי וקישואים
מאת- ישראלה אזולאי
המתכון של אילנית בניזרי האלופה(עם מעט שינויים)
המרכיבים-
בצל קצוץ
3 קישואים מגורדים
חצי כפית כורכום
חצי חבילה ברוקולי קפוא 400 גרם
4 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס קמח תופח
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
פטרוזיליה יבשה
מרק עוף
אופן ההכנה –
מטגנים בצל קצוץ במעט שמן עד הזהבה, מעבירים לכלי.
באותה מחבת עם מעט שמן מטגנים 3 קישואים גדולים, מגוררים , בתוספת חצי כפית כורכום, כרבע שעה.
נעביר למסננת לסינון נוזלים.
בסיר קטן נשים חצי חבילת ברוקולי קפוא(400 גרם).
נשפוך מעליו מים רותחים,ברגע שרותח נקטין אש,ונבשל 3 דקות,נעביר לסינון.
בקערה נערבב במטרפה ידנית:
4 ביצים
חצי כוס שמן
וחצי כוס קמח תופח/קמח מצה בפסח
עד קבלת בלילה ללא גושים.
נוסיף לה את הבצל המטוגן,הברוקולי והקשואים.
נטבל ב:
מלח,פלפל שחור,מעט אגוז מוסקט, כף פטרוזיליה יבשה וכפית מרק עוף פרווה(לא חייב,תוספת שלי)
נערבב טוב עם כף ונעביר לתבנית עגולה 26,או 2 אינגלייש קייק,משומנות
(אני עשיתי עם חד פעמי עגול מובנה עם נייר אפייה)
נפזר מעל שומשום,ונאפה בתנור שחומם ל200 מעלות,עד שמקבל צבע שזוף