קיצ’רי אורז עם עדשים כתומות
תבשיל עיראקי מושלם וטעים
תמונה קרדיט – רונית ארמי
המרכיבים-
2 כוסות אורז
כוס עדשים כתומים
בצל
2 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
כמון
מרק עוף
פלפל שחור
מלח
פפריקה מתוקה קצת
אופן ההכנה –
נטגן בצל ושום קצוץ
נוסיף את תבלינים ,ורסק , נערבב ונוסיף אורז ועדשים.
נוסיף מים רותחים 4 כוסות.
לאחר רתיחה נוריד לאש נמוכה מכוסה במכסה.
נבשל כחצי שעה עד שאין נוזלים .
נוהגים להגיש את הקיצ’רי עם שמנת חמוצה וביצת עין.
אפשר גם לארוחות בשריות כי זה פרווה.
לפני ההגשה אם רוצים – מטגנים בחמאה או שמן 2 שיני שום כתוש עם קצת כמון .
מוסיפים את האורז ומטגנים אותו כמה דקות ומגישים.