מתכון לפשטידת גבינות קלה לאירוח
מאת – דקלה כהן
המרכיבים –
לבצק :
2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם כף אבקת אפיה)
200 גרם שמנת חמוצה
100 גרם חמאה
ללוש לבצק אחיד ולתת לבצק לנוח חצי שעה במקרר
לאחר מכן לרדד ולשטח כתחתית לפשטידה ולהחזיר למקרר.
למלית:
חבילת פטריות
בצל 1
כוס שמנת לבישול
3 ביצים
150 גרם מכל גבינה –
גבינה בולגרית ,
מוצרלה
צהובה
חצי קוטג’
אופן ההכנה –
לטגן פטריות ובצל בחמאה במחבת (טיגון קל עד להשחמה)
להוסיף את השמנת לבישול ,מלח ,פלפל,
לאחר שהשמנת הצטמצמה להוריד מהאש ולצנן מעט.
לטרוף את הביצים ולהוסיף אל התערובת ולערבב מהר ..
יוצקים את המלית אל התבנית עם תחתית הבצק .
מעל מוסיפים את הגבינות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 דק בערך.
בתאבון! דקלה כהן 🙂
הגבינה : בערך 150 גר’ לכל גבינה מגוררת , וחצי קופסא של קוטג..
9 תגובות על “פשטידת גבינות קלה לאירוח”
ניראה יפה וטעים וקל להכנה עם מוצרים שניתן להשיג בכל סופר. כל הכבוד.
הפשטידה נראית יפה וטעימה, רק אשמח להבהרה בקשר לכמות הגבינות.האם 450 גר’ בסה”כ + קוטג’?
כן
נראה מצויין!👍
תודה
נראה ממש טעים.תודה!
נראה טוב נשמע טוב וגם טעים והעיקר שההסבר מובן ננסה בשמחה תודה!
שמחים לשמוע תכיני ושתפי אותנו בקבוצה
האם כמות השמנת לבישול הוא 240 מ” ל? 250 מ” ל?