עוגת גבינה של בית מלון
מאת – מאיה בוטראשווילי
המרכיבים –
ק”ג גבינה לבנה 5-9 אחוז
גביע 200 גרם שמנת חמוצה
רבע כוס שמנת מתוקה
7 ביצים
כוס סוכר
אינסטנט פודינג וניל חבילה וחצי
5 כפות מלאות קורנפלור
תבנית פיירקס או חד פעמית גודל 20-30
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 100 מעלות , מצב – חום עליון תחתון .
בקערה גדולה מניחים גבינה , שמנת חמוצה וסוכר. בעזרת מטרפה טורפים הכל היטב עד איחוד.
מוסיפים את הביצים והשמנת המתוקה וטורפים שוב עד שמקבלים בלילה חלקה ונוזלית ללא גושים ,
מוסיפים את הפודינג וניל וטורפים היטב עד שאין גושים. מוסיפים לאחר מכן את הקורנפלור וטורפים עד בלילה חלקה.
משמנים מעט חמאה קרה תבנית פיירקס מלבנית ומוזגים את כל הבלילה לתבנית.
מכניסים את העוגה לתנור ל- 3 שעות
לאחר 3 שעות בודקים אם העוגה יציבה ורק מעט רוטטת. אם העוגה עדיין לא יציבה משאירים אותה ל- 15 דקות נוספות בתנור.
מוציאים את העוגה ומכניסים לצינון במקרר
מאיה בוטראשווילי
2 תגובות על “עוגת גבינה של בית מלון”
העוגה מעלפת הכנתי אותה למרות שאני לא מכינה עוגות בכלל היה קשה לעמוד בפני תודה עליכן שאתם מפתיעות כל הזמן, תבורכו
3 שעות אליה? על איזה חום?