עוף חמוץ מתוק מתכון של הסינית האדומה מכינה את זה הרבה מאד ואוהבים
מאת – בלהה לנדאו
המרכיבים-
קילו חזה עוף
לבלילה –
כוס קמח
ביצה
2/3 כוס מי סודה
מלח
בצל
פלפל אדום
פלפל ירוק
גם חריף
3 כפות דבש
4 כפות סוכר
רבע כוס סויה
רוטב צילי
מיץ לימון
אופן ההכנה –
לחתוך קילו חזה עוף (אני משתמשת בפילה עוף)
בקערה להכין כוס קמח ביצה אחת 2/3 כוס סודה
כפית מלח לטרוף הכל לשים בפנים את חתיכות חזה העוף לכסות להשאיר במקרר למנוחה חצי שעה
לחמם שמן עמוק לטגן עד להשחמה להעביר לקערה
בסיר רחב
לשים 2 כפות שמן ולהקפיץ בצל ,פלפל אחד אדום פרוס פלפל אחד ירוק פרוס לטגן מעט
תוך כדי ערבוב
לטבל ב 3 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/4 כוס סויה
2 כפות רוטב צ’ילי
4 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
חצי לימון פרוס
לערבב הכל להביא לרתיחה להוסיף את החזה עוף המטוגן לערבב בעדינות להנמיך את האש לבינוני עוד כמה דקות
ומוכן