קובה פטטה עירקית-
המתכון מאת –גילה עדי
המרכיבים-
3 תפוחי אדמה
מלח
כורכום
3 כפות קמח תפוחי אדמה
למילוי השר-
300 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים
מעט בהרט
מעט רכז רימונים/סילאן
אופן ההכנה –
לבשל 3 תפוחי אדמה לא קלופים (הזן עם הקליפה האדומה) לקרר לקלף לגרד בפומפיה.
להוסיף מלח מעט כורכום ו 3 כפות קמח תפוחי אדמה.
ההכנה למילוי –
300 גרם בשר בקר טחון גס
2 בצלים קצוצים
כפית שטוחה בהאראט
מעט רכז רימונים
לטגן את הבצל להוסיף בשר טחון עד להשחמה להוסיף את התבלינים ואת רכז הרימונים מלח פלפל שחור.
לקחת מעט מהבצק (כמו לקובות רגילות) לשים מעט מהמילוי לסגור ולשטח.
בקערה לערבל 2 ביצים ובקערה שניה פירורי לחם (בדיוק כמו לשניצל). בפסח מחליפים בקמח של פסח.
במצב זה אפשר להקפיא ואם רוצים לטגן אין אפילו צורך בהפשרה.