מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר טחון
מאת – רחל עטיה
המרכיבים –
חבילה וחצי תחתיות ארטישוק קפואות
למלית הארטישוק:
300 גרם בשר טחון
בצל קצוץ
מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
2-3 שיני שום כתושים
ביצה אחת
כפית בהרט
כפית פפריקה ומעט שבבי צ׳ילי גרוס
מלח פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב :
בצל אחד קצוץ
2 גבעולי סלרי חתוכים
פלפל גמבה או שושקה אחד חתוך
כף רסק עגבניות
3 עגבניות טחונות או מגורדות בפומפייה
לתבל במלח, פלפל שחור כף פפריקה ומעט קנמון
אופן ההכנה –
להפשיר את הארטישוק הקפוא ולקלף מסביב לכל תחתית ארטישוק את הקליפות .
מילוי הבשר :
לשים בקערה את הבשר הטחון , את הבצל הקצוץ דק ואת הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים.
להוסיף את שיני השום הכתושים, ביצה ואת התיבול.
לערבב הכל יחד, ולמלא את תחתיות הארטישוק .
לאחר מכן לקמח ולתבול בבלילה מחצי כוס מים כפית רסק עגבניות ו-2 ביצים ולטגן.
להוציא ולהניח על נייר סופג.
לרוטב :
בסיר רחב לטגן את הבצל עד השחמה ולהוסיף את גבעולי הסלרי ופלפל גמבה או השושקה.
לערבב ולהוסיף את התיבול, הרסק והעגבניות הטחונות/מגורדות .
להוסיף 2 כוסות מים ולתת לסיר רתיחה .
לאחר מכן לסדר את הקציצות המטוגנות בסיר לבשל רבע שעה על אש בינונית ולהנמיך.
לבשל עוד כחצי שעה עד שמוכן ורך.
בהצלחה !