אסאדו זה כל הסיפור.
רעיון למה חגיגית וכל כך טעימה
הבשר ממש מתפרק מהעצם ולא תאמינו כמה קל להכין להכניס לתנור ולשכוח מזה עד שמוכן
המתכון מאת – אילנה טל
אסאדו עם ירקות בבישול ארוך בתנור!
לפני הכל קונים נתח אסאדו בשרני ועם עצם,לא חותכים,משאירים את הנתח שלם!!
המרכיבים-
נתחים של אסאדו כמספר הסועדים
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
טימין יבש
אפשר להוסיף משהו מתוק כמו סילאן קצת או דבש-לא חובה
4-5 תפוחי אדמה
2 בצלים
3 ראשי שום
פטריות טריות חפיסה
סלרי ראש חתיכה
אופן ההכנה –
שוטפים היטב את הנתחים.
אני הכנתי בתבנית שמתאימה לתנור
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה
ממליחים את נתח האסאדו ומפלפלים בפלפל שחור גרוס
מושחים במעט שמן זית ומפזרים מעט טימין יבש
מסדרים בתבנית
קולפים וחותכים תפוחי אדמה לפלחים עבים,ניתן להשתמש גם בתפוחי אדמה קטנטנים אותם שוטפים ומחוררים עם מזלג.
מפזרים מסביב לבשר.
חותכים 2 בצלים לפרוסות עבות ומפזרים בתבנית
חותכים ל 3 ראשי שום את הראש מעט ומניחים שלמים בתבנית
מפזרים קופסת פטריות טריות
אני הוספתי גם ראש סלרי חתוך גס מה שנתן טעם מושלם וואוווו
מעל הירקות מפזרים מעט מלח,פלפל שחור גרוס וטימין יבש ומזלפים מעט שמן
לתוך התבנית מוסיפים כוס מים רותחים
מחממים תנור ל 200 מעלות
מקווצ’צ’ים ומרטיבים במים נייר אפייה ומניחים מעל הכל
מכסים ואוטמים היטב עם נייר אלומניום
מכניסים לתנור החם לפחות ל 4 שעות מורידים טמפרטורה ל- 180 לאחר שעה .
אני אוהבת להפוך את נתח הבשר לאחר שעתיים,להרטיב שוב את נייר האפייה ולכסות מעל ושוב לאטום עם נייר אלומניום ולהחזיר לתנור.
בתאבון
9 תגובות על “אסאדו – זה כל הסיפור והבשר ממש מתפרק מהעצם”
נרא מעולה
יכול להתאים גם לצלי כתף? מס’ 5
כן
4 שעות על 200 מעלות?? לא יישרף?
צודקת תיקנתי
נייר אפיה?!? עם המים זה ימס ויקרע…
עדיף בזכוכית עם מכסה או אחר??!!
מה שתרצה – הנייר לא נמס
מזה אומר לקווצץ מעל נייר אפיה
לכסות עם נייר אפייה