רולדת וניל עם קרם
שוקולד של פעם
מאת – ורד כהן (המתכון של פרח גבסו)
המרכיבים –
*כוס המדידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה*
לבלילת הרולדה:
4 ביצים גדולות מופרדות
חצי כוס סוכר+סוכר וניל
כוס קמח תופח
4 כפות שמן
לקרם שוקולד :
4 כפות מים
4 כפות סוכר
כף ורבע קקאו/שוקולית
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם מחמאה או מרגרינה.
לגנאש שוקולד:
250 מל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה –
מחממים תנור על 170 מעלות .
מפרידים את הביצים,
ומקציפים את החלבונים עם מעט מלח.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה(עד שמתקבל
מרנג תפוח וחזק).
מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את החלמונים.
ממשיכים להקציף על מהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח והשמן.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים למשך 20 דקות.
בזמן שהרולדה בתנור
מכינים את קרם השוקולד והגנאש.
לקרם השוקולד מחממים בסיר את הסוכר עם המים,
מוסיפים שוקולית או קקאו ומערבבים מעט.
מוסיפים קוביות שוקולד מריר ומערבבים היטב עד
שהשוקולד נמס.
מעבירים ללהבה נמוכה ומוסיפים מחמאה או מרגרינה
ומכבים את הגז .
ממשיכים לערבב עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
לגנאש , מחממים בסיר את השמנת להקצפה עם השוקולד, מערבבים מעט עד שמתקבל קרם סמיך וחלק..
כשהבצק רולדה מוכן מצננים מעט לפני הכנת הרולדה.
להרכבת הרולדה פותחים את הרולדה על
משטח עבודה ומורחים את קרם השוקולד.
מגלגלים את הרולדה ומניחים על רשת (לא חובה אפשר על צלחת ההגשה) ויוצקים מהגנאש.
בהצלחה🌹