כנאפה ביתית ומפנקת
מאת – Livnat Marciano Dahan
המרכיבים –
200 גרם שערות קדאיף מופרדות
80 גרם חמאה מומסת
100 גרם סוכר
150 מ”ל מים
כפית ורבע מי ורדים
כפית מיץ מלימון טרי
200 גרם גבינת מוצרלה (פרוסות)
מי שאוהב יכול להוסיף מעט גבינת עזים/כנען/ריקוטה
פיסטוקים גרוסים לחתיכות גסות
אופציונאלי :
כדור גלידה מלמעלה
אופן ההכנה –
בסיר קטן הרתיחו את המים והסוכר עד שהסוכר נמס במלואו והסירופ מסמיך מעט ומשנה את צבעו.
הסירו מהאש והוסיפו את מי הורדים ומיץ הלימון.
הפרידו את שערות הקדאיף,
המיסו את החמאה וערבבו את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת.
חממו על אש בינונית מחבת בקוטר 24,
רפדו אותה בחצי מכמות שערות הקדאיף (אין צורך לשמן לפני יש בקדאיף מספיק חמאה).
אני שמתי רינג מסביב על מנת לתחום את הצורה שתהיה עגולה ומדוייקת.
כשהשכבה התחתונה משחימה מלמטה פזרו עליה את הגבינה ומעל הגבינה תוסיפו את המחצית השנייה של הקדאיף, הפכו בזהירות (ניתן להעזר בצלחת).
כל שכבה לוקחת בערך 3-4 דק’ טיגון.
כשהשכבה התחתונה מוכנה הסירו מיד מהאש והניחו על צלחת הגשה.
שפכו את הסירופ סוכר ופזרו מעל פיסטוקים וכדור גלידה.
בתאבון !!!