לחמניות שום
זה טעים פחד
לא מפסיקים לאכול
מאת – דבורה אוזנה
המרכיבים-
קילו קמח מנופה
שתי כפות שמרים יבשים
כפית גדושה סוכר
חצי כוס שמן זית
כ- 2 וחצי עד שלוש כוסות מים
כף מלח
תערובת שום-
שום כתוש
תערובת עשבי תיבול
שמן זית
קצת מלח גס
מערבבים ומברישים מעל לחמניות לפני האפייה ומיד אחרי אפיה
אופן ההכנה –
תחילה לשים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר מערבלים מוסיפים שמן שום כתוש ואת המים בהדרגה ולבסוף המלח ממשכים לערבל עד לקבלת בצק רך ונעים.
מורחים את פני הבצק במעט שמן מכסים ומניחים לתפוח עד שיכפיל את עצמו כשעה .
לאחר התפחה מורידים אוויר מהבצק יוצרים צורות של לחמניה או פשוט עושים כדורים.
מברישים ביצה והתפחה שניה של 40 דקות.
מברישים מתערובת הירק ושום ואופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות או עד להשחמה ובדיקה בתחתית החלה אם נאפה
מברישים שוב בתערובת לאחר היציאה מהתנור. מה שנשאר .
בהצלחה