קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

הסיר שלא תפסיקו להכין – קציצות בשר קיפודים עם אורז ובטטה

 

Yael Cohen
קציצות בשר עם אורז ובטטה פיקנטיות
לשבת מבורכת
מאת – יעל כהן
הסיר שלא תפסיקו להכין – קציצות בשר קיפודים עם אורז ובטטה
המרכיבים-
חצי קילו בקר טחון עם מעט שומן
כחצי כוס אורז שטוף
שן שום כתושה
בצל 1 מגורד על החלק הדק
כף כוסברה קצוצה
מעט עלי סלרי קצוצים
חצי כף רסק עגבניות
תפו״א קטן מגורד
שמן
תבלינים-
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון
כורכום
פפריקה מתוקה
מעט חריפה
רבע כוס מים מהברז
לרוטב –
5 שיני שום
פלפל חריף
3 עלי סלרי קצוצים
כף גדושה רסק עגבניות
מלח פלפל מעט כמון
פפריקה מתוקה
צ’ילי גרוס
קוביות בטטה או תפוח אדמה
אופן ההכנה –
תערובת הקציצות –
לערבב היטב הכל יחד.
להניח למקרר כחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים
בינתיים להכנת הרוטב-
בסיר רחב לטגן 4-5 שיני שום חצויות
עם פלפל חריף
להוסיף עלי סלרי
לאחר טיגון קל 3-4 עגבניות קצוצות
לבדל עד ריכוך ולהוסיף רסק עגבניות ולערבב היטב הכל ולתבל
ולהוסיף מים לפי הצורך ולבשל על אש נמוכה כרבע שעה ולאחר מכן להוסיף כדורי בשר קטנים
ולאחר רתיחה קלה להוסיף קוביות בטטה
ומעט מעט תבלין צ׳ילי חריף גרוס
ולבשל על אש נמוכה ולפי הצורך עד שהאורז מוכן
הערך 40-50 דקות.
אפשר להוסיף מים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *