מתכון לחמין ירוק
נקרא פקיילה או טבחה בסלק
מאת – רותי בוקרא
המרכיבים –
קילו וחצי -2 קילו בשר לחמין – שפונדרה, שריר, כתף 5
עצמות רגל/מח (לא חובה אך מוסיף המון טעם)
2 כוסות שעועית מושרית ללילה
כוס חומוס מושרה ללילה
2 בצלים גדולים חתוכים גס
ראש שום
2 כפות גדושות תמצית פקיילה (מנגולד/תרד מטוגן בחום נמוך למשך זמן רב)
2 חבילות מנגולד
5 תפוחי אדמה
כפית כורכום
כפית כמון
אופן ההכנה –
בסיר גדול , נכניס את הבשר והבצל ונשחים במעט .
נשים את תמצית הפקיילה, נתבל ונוסיף את שאר המרכיבים .
נכסה במים ונעביר לרתיחה .
בשלב הזה כדאי לתת לסיר להמשיך להתבשל לפחות שעה , ולאחר מכן להעביר את הסיר לתנור ללילה בחום נמוך מאד .
זה פשוט מעדן , בתאבון!!!