קטגוריות
חגים חלבי ראש השנה

לחמניות רכות במירקם בריוש

אריאלה גולדמן
לחמניות רכות במירקם בריוש ♥️
מתכון מאת – אריאלה גולדמן
▪כוס מידה לאפייה 240 מ”ל
▪ כמות- 18 לחמניות / או 2 חלות גדולות / או 3 חלות קטנות
המרכיבים לבצק-
1 קילו קמח רגיל
שקית שמרים טריה / או קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
2 כוסות מים ועוד רבע כוס מים.( רבע כוס מוסיפים אך ורק אם הבצק יבש ,כל קמח והספיחה שלו)
6 כפות סוכר / אם תרצו לחמניות / או חלות מתוקות יותר הוסיפו עוד 2 כפות
כף מלח.
100 גרם נטורינה/חמאה (חצי חבילה )רכה בטמפ החדר ( היא בעצם זו שתורמת רכות נפלאה ללחמניות והן יוצאות במירקם כמו מאפה בריוש)
להברשה-
1 ביצה טרופה + כפית נטורינה מומסת
אופן ההכנה –
▪שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר למעט המלח ובעזרת וו לישה לשים את הבצק.
▪את רבע כוס המים שומרים לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו
▪כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה זה הזמן להוסיף מלח.
▪אחרי הוספת המלח בודקים את הבצק אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך להוסיף במידה והוא קצת יבש מוסיפים.
▪אחרי הוספת המים והמלח נותנים למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות ( זמן הלישה חשוב)
▪אחר כך אוספים את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה ,משמנים אותה,מחזירים את הבצק פנימה ומלטפים אותו במעט שמן
▪מכסים עם ניילון נצמד.ומתפיחים .בקיץ זה בערך שעה, בחורף זה שעה וחצי .
▪אח”כ מעצבים לחמניות / חלות על משטח עבודה מקומח
▪ מברישים בביצה עם כפית נטורינה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק
▪ מסדרים בתבנית עם נייר אפייה עם רווח בין לחמניה ללחמניה
▪מתפיחים שוב חצי שעה בקיץ.בחורף 45 דקות.
▪מברישים שוב בעדינות.מעטרים בשומשום.
▪אופים בתנור חם 180 מעלות- תוכנית טורבו עד הזהבה יפה
▪ להקפיא בשקית אטומה ובעת הצורך להפשיר בטמפ החדר והלחמניה נשארת רכה ממש כמו ביום האפיה.

לחמניות רכות במירקם בריוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *