מתכון חגיגה ,
מאת ליאת רוגל פרץ
צלי בקר ופטריות ברוטב יין אדום.
מתכון צלי בקר שיעיף את האורחים שלכם
המרכיבים –
בערך קילו בשר מס’ 5
2 בצלים
6-7 שיני שום
פטריות שלמות (אני השתמשתי מקופסאת שימורים) אפשר טרי
כוס יין אדום
3 כוסות מים של הבשר מהסיר לחץ.
2,3 כפות דבש
כף פפריקה
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
3,4 עלי דפנה
כף עלי טימין יבש
אופן ההכנה –
את צלי הבשר לצלות בסיר לחץ עם בצל ,מלח פלפל ועלי דפנה לסגור ולבשל שעתיים.
לאחר קירור לסנן את הבשר .
לשמור את הנוזלים הנותרים בצד.
לקרר קירור טוב במקרר עדיף כמה שעות , שיהיה קל לפרוס לפרוסות.
בסיר רחב לטגן בצל אחד גדול מעט עד שישחים, להוסיף פרוסות שום ופטריות.
לטגן מעט הכל יחד, לסדר את פרוסות הבשר בסיר; ולהוסיף ,
כוס יין אדום חצי יבש
ושלוש כוסות מהמים שבהם בישלתי את הבשר קודם, להסמכת הרוטב כדאי להוסיף כף מרק פטריות לנוזל ולערבב – לא חובה .
להוסיף דבש, פפריקה מתוקה, מעט מלח, פלפל שחור ועלי טימין.
לתת רתיחה טובה ולהנמיך על להבה בינונית בישול של עןד כשעה וחצי לערך.
בתאבון
חגיגה בפה האורחים יתעלפו
רק כמו חמאה
4 תגובות על “מתכון לצלי כתף 5 פטריות ויין שיעיף את האורחים”
אם לא עובדים עם סיר לחץ כמה זמן צריך בסיר רגיל על האש? תודה
תבשלי מבים עד שמתרכך בערך שעתיים או יותר
לא ברור עם בסיר לחץ צריך להוסיף מים וכמה .
תודה
להוסיף מים עד חצי מגובה הבשר