קטגוריות
טבעוני צמחוני

אורז כורדי חמוץ עם ירוקים

אורז כורדי חמוץ עם ירוקים מאת – דליה דדון המרכיבים –  2 כוסות אורז לבן שטוף ומסונן מנוזלים חבילת עלי תרד נקיים וקצוצים 4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ בצל לבן קצוץ חופן עלי סלרי קצוצים כפית א.מרק עוף קורט סוכר מלח ופלפל שחור לפי הטעם מיץ מ4 לימונים 4 כוסות מים רותחים אופן ההכנה –  […]

קטגוריות
Uncategorized

מתכון לעוגת מצות של פסח – אין טעימה יותר ממנה

  עוגת מצות של פעם של הסבתות המתכון של מלי דרורי המרכיבים- 5 מצות 2 כפות קקאו כוס אבקת סוכר כפית רום 200 גר’ חמאה /מחמאה/מרגרינה/מזולה  יין אדום /תירוש אופן הכנה – את המצות להרטיב עם היין. להקציף במיקסר -חמאה עם אבקת סוכר ולהוסיף קקאו אפשר תמצית רום או וניל להוסיף גם. לאחר שמתקבל קרם. […]

קטגוריות
Uncategorized

בלינצ’ס כשר לפסח בקלי קלות

בלינצ’ס כשר לפסח מקמח תפו”א. (יצאו לי 17 חביתיות) המרכיבים- כוס קמח תפו”א כוס חלב או 1 כוס מים לפרווה 3 ביצים 1/2 כף סוכר (מי שרוצה מילוי מלוח לא להוסיף סוכר) מעט מלח אופן ההכנה- בבלנדר/מיקסר יד לבחוש את כל המצרכים לבלילה חלקה. לשמן מעט מחבת טפלון קטנה וליצוק עד כיסוי הקרקעית בשכבה דקה. […]

קטגוריות
חגים לביבות קציצות

פסח מתקרב ורציתי להזכיר שזה הזמן להכין קציצות פראסה

פסח מתקרב ורציתי להזכיר שזה הזמן להכין קציצות פראסה זה פשוט מעדן אני את קציצות הפראסה שלי מכינה לפני פסח, מקפיאה ומטגנת בליל הסדר או יום האכילה וזה יוצא נהדר. מאת – אורלי חסידי אליהו המרכיבים –  4 קילו כרישה (פראסה) חצי קילו בשר טחון 6 ביצים 2 כוסות קמח מצה כף א.מרק עוף מלח […]

קטגוריות
חגים עוף קציצות

קניידלעך עם תוספת מעניינת שתקפיץ לכם את המנה

קניידלעך עם תוספת מעניינת שתקפיץ לכם את המנה מאת – גילה בן ישי המרכיבים –  למרק: גבעול כרישה 2 גזרים 2 תפו”א גבעול סלרי חצי צרור שמיר כף א.מרק עוף מעט כורכום מלח ופלפל שחור לפי הטעם לקניידלעך: 400 גרם חזה עוף טחון 2 ביצים טרופות 3 כפות שמן מלח ופלפל שחור לפי הטעם חצי […]

קטגוריות
Uncategorized

אגרול עם ירקות מוקפצים ללא טיגונים

אגרול מוקפץ ירוקות מאת בלהה   המרכיבים – עלי פילו שמן 3 גסרין 3 פלפלים בצבעים 3 בצלים קישוא פטריות טרי סוכר חום סויה טריאקי דבש מלח פלפל אופן ההכנה- את הערקות לחתוך לרצועות דקות גוליאנים. לחמם ווק עם קצת שמן . להקפיץ הבצל והגזר להוסיף 2 כפות סוכר חום . להוסיף את כל הירקות […]

קטגוריות
טבעוני צמחוני ראש השנה

תפוחי אדמה צלויים בתנור בצורת מניפה

תפוחי אדמה מגש חגיגי וטעים מאת שושנה ברוך תפוחי אדמה בצורת מסרק     המרכיבים- 4 שיני שום קצוץ 3 בצלים חתוכים לטבעות עובי סמ’ 1/2 כוס שמן זית 10 תפוחי אדמה מאורכים ויחסית דקים לחתוך כמו מסרק עם 2 כפיות טימין/אורגנו כפית מלח פלפל שחור   אופן ההכנה – לסדר פרוסות הבצל בתבנית . […]

קטגוריות
בשר חגים קציצות

ארטישוק ממולא טעים ברמות – מנה חגיגית לעונת האביב!

ארטישוק ממולא טעים ברמות – מנה חגיגית לעונת האביב! מאת – ליזט יחיאל המרכיבים –  2 שקיות של תחתיות ארטישוק קפואות למלית הבשר: חצי קילו בשר בקר טחון חופן פטרוזיליה קצוצה בצל מגורד תפו”א מגורד 3 שיני שום כתושות 2 כפות קמח מצה כפית בהראט חצי כפית כמון מלח ופלפל שחור לפי הטעם לרוטב: בצל […]

קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

מתכון לפחזניות מדהימות מתכון מנצח תמיד מצליח !

  פחזניות  מתכון של חני שתמיד מצליח המרכיבים- 1כוס מים/(חלב 240 מיל) 2 כפות סוכר 1סוכר וניל רבע כפית מלח 100 גרם מחמאה/חמאה 4 ביצים L כוס קמח אופן ההכנה- לשים על האש הכל חוץ מהקמח והביצים עד שהכל נמס. להוריד מהאש לשפוך  כוס קמח (240 מיל). להחזיר לאש לדקה וחצי ולערבב בכף עץ עד […]

קטגוריות
Uncategorized

בורקס מצה זה הלהיט של החג

  בורקס” מצה – במילוי גבינות מתכון שווה של ה-אמא הכי בעולם רחל בוסתן המרכיבים- חבילה מצות המילוי: 1/2 מיכל קוטג’ כ-100 גר’ גבינה צהובה מגורדת כ-100 גר’ בולגרית כ-100 גר’ צפתית 2 ביצים 1/4 כוס קמח מצה מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה – מרטיבים היטב את המצות ומשהים כחצי שעה לפחות עד שמתרככות. […]