קטגוריות
Uncategorized ראש השנה

דושפרה כיסונים בוכריים

דושפרה מאת טלי אדרי
להכנת כ 120-150 יח קטנטנות:
המרכיבים –
לבצק:
קילו קמח
2 ביצים
מעט מלח (כ1 כפית)
מים (בערך כ 2 כוסות ח.פ קר-מים פושרים)
למילוי:
קילו בשר טחון
2 בצל יבש- 1 מטוגן קצוץ ו1 חי קצוץ דק,
מלח פלפל שחור.
אופן ההכנה –
להכנת הבצק – לשים במיקסר ולערבב עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. במידה וחסר נוזלים מוסיפים.
לעטוף בניילון נצמד ולתת לנוח חצי שעה בצד.
לחלק לכ – 5-6 עיגולים ושוב לתת לנוח חצי שעה בצד מכוסה במגבת
כל עיגול לרדד דק דק (אני מרדדת במכונה פסטה אבל אפשר בהחלט ביד)לקרוץ עיגולים קטנים ,להניח גוש קטן מתערובת הבשר,לקפל על שתיים,ואז שוליים שוב לקפל ולסגור על האצבע לצורת כובעון.
הכנת המילוי:קילו בשר,2 בצל יבש,1 מטוגן קצוץ ו1 חי קצוץ דק,מלח פלפל,לערבב הכל לעיסה אחידה.
לאחר שיצרנו את הדושפרה ובשל במים כמה דקות עד שצפים למעלה.- ניתן להקפיא לפני הבישול.
מומלץ להגיש בתוך מרק
למרק:כל מרק עוף/ירקות שרוצים,
וכשמוזגים את הדושפרה,מעליו המרק,מעליו קוסברה קצוצה ומיץ לימון מעל לסחוט
בתאבון ובהצלחה.
סירטון שיטה קלה להכנה 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *