קטגוריות
עוגות עוגות פרווה

עוגת שיש עננים רכה ומטריפה

מאיה בוטראשווילי

הכינה מאיה בוטראשווילי

לפי מתכון של חני קונאשוילי

עוגת שיש עננים רכה ❤
אוהבת עוגות פשוטות❤

המרכיבים-
5 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר

2 סוכר וניל

חצי כוס שמן

כף גרידת לימון

כוס מים/ חלב/ מיץ

2 כוסות קמח

אבקת אפייה

אופן ההכנה –

להקציף חלבונים כ 2 דקות להוסיף את הסוכר בהדרגה. לקצף יציב.
להעביר לקערה להניח בצד.
באותה קערה של המיקסר(אין צורך לשטוף)
לערבל חלמונים עם רבע כוס סוכר. עד שהופך לבהיר.
להנמיך מהירות להוסיף:
2 סוכר וניל
להוסיף חצי כוס שמן
כף גרידת לימון
כוס חלב/מים
כףתמצית וניל
2 כוסות קמח מנופה
1 אבקת אפיה.
להוסיף את הקצף המוקצף לערבב עם לקקן או כף לא במיקסר.
לשפוך 3/4 מהתערובת לתבנית בינונית משומנת או 26 עגולה עם שוליים גבוהים.
בשליש שנותר להוסיף:
1 כף גדושה שוקולית
1כף קקאו
לערבב היטב.
לשפוך מעל התערובת הלבנה.
עם כף לעשות מעגלים כדי ליצור מראה שיש
(לא יותר מידי).
לאפות ב160 מעלות כ45 דקות.
*****כוס מדידה 240 מיל******
*******אפיתי בטורבו********
*******השתמשתי בחלב בעוגה****

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *