רולדת גבינות
מאת – צפנת קורדובה
המרכיבים –
קילו קמח
כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
150 גר חמאה חתוכות לקוביות
3 ביצים
כוס מים פושרים
אופן ההכנה של הבצק-
לקחת קערה קטנה ולשים את השמרים עם כוס מים פושרים למשך 5 דקות.
בקערת המיקסר לשים את הקמח והסוכר ולערבב דקה.
להוסיף בהדרגה את השמרים עם המים.
להוסיף את הביצים והחמאה וללוש 10 דקות.
להכניס למקרר לפחות ל 4 שעות .
המרכיבים למילוי הגבינה –
חבילת גבינת טוב טעם
1 שמנת חמוצה
גבינה לבנה גדולה (כדאי לשים את הגבינה בתוך בד מעל מסננת להגרת הנוזלים לפני)
כוס סוכר
3 כפות פודינג וניל
2 כפות קרונפלור
כף תמצית וניל
אופן ההכנה –
לחלק את הבצק ל 5 או 6 כדורים.
ומכל כדור לרדד למלבן ולשים גבינה באמצע.
לחתוך בצדדים ולקפל מכל צד.
למרוח ביצה מעל הרולדות ולהכניס לתנור לחום של 170
ל20 דקות ולהוציא .
בהצלחה לכולם ושבת שלום