קטגוריות
Uncategorized בשר

איזה טעיםם – קובה בורגול מטוגנת עם טיפ קטן

בתאל משה

קובה בורגול מטוגת

אני עשיתי כמות כפולה

מאת – בתאל משה

המרכיבים – 
למעטפת:
2 וחצי כוסות בורגול (עדיפות לג’ריש)
1 כוס קמח
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

למלית:
300 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קטנים חתוכים לקוביות קטנות
5 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
כפית פלפל שחור
כפית פלפל שאטה
כפית גדושה כמון
2 כפיות מחוקות מלח

אופן ההכנה – 
משרים את הבורגול במים קרים במשך שעתיים.
שוטפים ומסננים היטב.
לשים את הבורגול עם הקמח, השמן , המלח והפלפל שחור לבצק אחיד.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבשר עם הבצל השום והתבלינים (ללא הירק!) עד לבישול הבשר.

מסירים מהאש ומצננים.

קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה, מוסיפים לבשר ומערבבים. (כשמוסיפים את הירק לתערובת הבשר כשהיא קרה הירק נשאר ירוק ורענן)
כעת יוצרים כדורים מהבורגול בגודל של קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג, ומניחים את הכדורים על נייר אפייה.
מכינים קערה מלאה במים.

וטיפ מועיל זה לעבוד עם גזר על מנת ליצור חלל ריק לאורך הקובה!!
בידיים רטובות יוצרים קציצה מהבורגול ובעדינות משחילים את הגזר (להרטיב גם אותו במים) עד ליצירת חלל ריק. ממלאים עם כפית מן המילוי עד ל3/4 כיסוי.

בעזרת כפות הידיים מהדקים ויוצרים בשני הקצוות שפיצים.
מסדרים את הקובות על נייר אפייה.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד להשחמה.

בתאל משה

3 תגובות על “איזה טעיםם – קובה בורגול מטוגנת עם טיפ קטן”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *