קטגוריות
Uncategorized

קציצות בקר עם תפוחי אדמה – סיר לשבת וגם לחג

 

Hen Yosef Ohayon

סיר קציצות בקר עם תפוחי אדמה בצל וסלרי.. מגישים עם אורז לבן.

הקציצות נימוחות , ממש נמסות בפה .

ברוטב מעט חמצמץ שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

תגידו לי אתם מה צריך יותר מזה?
ארוחת חג ושבת מושלמת

המתכון מאת – חן יוסף אוחיון

המרכיבים-

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל מגורד

תפוח אדמה מגורד

גזר מגורד

חופן פטרוזיליה קצוצה3 כפות פירורי לחם /קמח מצה בפסח

כף שמן

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית כמון

רבע כפית בהרט

רבע כפית כורכום

 

לרוטב-

בצל פרוס

3 שיני שום

חצי צרור סלרי חתוך

כורכום

4 תפוחי אדמה לקוביות (או תפוחי אדמה קטנים שלמים )

מלח

פלפל שחור

מעט כמון

פפריקה

מעט בהרט

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה –

תערובת הבשר – לסחוט את הירקות מנוזלים ולהעביר לקערה עם הבשר הטחון.

להוסיף תבלינים ושמן ולערבב טוב טוב.

לשים במקרר.

(אופציה – לטגן קציצות לפני אבל לא חייבים)

להכין סיר עם הרוטב.

לטגן בצל שום והסלרי. להוסיף ולטגן את תפוחי האדמה.

להוסיף תבלינים. ואחר כך מים עד לכיסוי הירקות.

לכדרר כדורי קציצות ולהכניס לסיר.

לבשל בערך חצי שעה עד שהכל רך.

אפשר להכניס להשחמה בתנור כמה דקות לסיום

2 כפות מיץ לימון ולהגיש.

איך שזה טעים

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *