קטגוריות
דגים ראש השנה

קציצות דגים מפילה מרלוזה- בעיני יוצא הכי טעים שיש

 

דוריה פרץ
זה סיר הדגים הכי טעימים
הוא פשוט והוא קל להכנה
לא יקר ויוצא חלום !
הכי פשוט הכי קל
מאת – דוריה פרץ
המרכיבים-
 שקית של פילה מרלוזה (6 פילטים גדולים)
8 שיני שום כתושות
רבע צרור כוסברה/פטרוזיליה
חצי פלפל צ’ילי אדום חריף
תפוח אדמה מגורד
מלח
פפריקה
רבע כפית כמון
לרוטב –
3/4 כוס שמן או רבע תלוי בכם
פלפל אדום חריף
12 שיני שום
גמבה אדומה
עגבניה
חצי צרור כוסברה
כף פפריקה
כורכום
מלח
אופן ההכנה –
על קרש חיתוך קוצצים את הדג או במעבד מזון.
מוסיפים שיני שום כתושות  ורבע צרור כוסברה קצוץ דק דק
חצי פלפל צ’ילי אדום קצוץ דק דק ,תפוח אדמה מגורד על הצד הדק ביותר לסחוט ולהכניס לתערובת
חצי כפית שטוחה מלח
חצי כפית שטוחה פפריקה מצוקה רבע כפית כמון.
לערבב הכל טוב טוב ממש לעבד את זה עם הידיים טוב טוב להוסיף קצת פחות מרבע כוס מים לערבבב שוב טוב טוב .
לתת לזה לנוח במקרר חצי שעה.
בסיר – לשים שמן ולחמם אש בינונית נמוכה.
פלפל אדום חריף זה נתון לשיקול דעתך כמה לשים הכי טוב 2 חתוכים לעיגולים שום 12 שיניים פרוסים לעיגולים
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
עגבנייה אחת קלופה או מגורדת או קצוצה דק דק
חצי צרור כוסברה חצי בתוך הסיר חצי מפזרים בסוף הבישול
מערבבים הכל בסיר
מוסיפים כף פפריקה או פפריקה גרוסה מתוקה כפית כורכום חצי כפית מלח
נותנים לתבלינים להיפתח ואז מוספים 2 כוסות מים
מכסים ונותנים בישול 4 דקות בערך. אחר כך , יוצרים
קציצות לא גדולות , ומניחים יפה אחד ליד השני עם קצת רווח בניהם
מכסים נותנים בישול עוד 5 דקות ואז מנענעים את הסיר שהקציצות יזוזו בתוך הרוטב.
לוקחים כף ומוזגים מהרוטב על הקציצות בעדינות בלי לפצוע אותם אחת אחת מכסים מורדים להבה נמוכה עוד 15 דקות מכבים את הסיר מפזרים מעל את הכוסברה שנשארה וסוגרים את המכסה בתאבון בהצלחה
שנה טובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *