קטגוריות
Uncategorized בשר חגים

אושפלוב בוכרי מנחם

לבנה יוסופוב

 

 

אושפלוב בוכרי

מאת – לבנה יוסופוב

המרכיבים – 

קילו בשר מספר 5 חתוך לקוביות

3 כוסות אורז עגול

2 בצלים

8 גזרים

ראש שום

כף כמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה – 

טיגנתי את הבצלים טוב טוב עד שהגיעו לצבע שחום.

הוספתי את קוביות הבשר, ואחרי שטיגנתי טוב את הבשר עם הבצל , הוספתי את התיבול ו2 כוסות מים חמים.

לתת לזה בישול של שעתיים על אש נמוכה.

בנתיים שהבשר מתבשל לקחתי את הגזרים וחתכתי לאורך כמו גפרורים .

אחרי שהבשר התבשל להוסיף עוד כוס מים חמים ואת הגזרים. חיזקתי קצת בתיבול שוב, כמון מלח ופלפל, שמי את ראש השום במרכז ולקחתי את האורז (שטפתי טוב לפני) והוספתי מעל הכל.

לא לערבב את הבשר עם האורז. הבשר חייב להישאר למטה ומעל האורז.

משטחים את האורז אם אין מספיק מים לאורז להוסיף עוד קצת. חייב שיהיה קצת מים מעל האורז תוך כדי בישול.

לבשל על אש גבוה לבדוק טעמים ואם חסר להוסיף.

לתת עירבוב לאורז בקטנה וכשהמים התאדו מכסים את הסיר, שמים על אש נמוכה ול40 דק’ בישול נוספות.

בהצלחה ובתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *