
בורקס פילו עם גבינות ותרדזה מאפה טעים בטירוף
מתאים מאוד לשבועות
המרכיבים –
חבילת עלי פילו
חבילה גדולה תרד טרי
קובייה בולגרית
קובייה צפתית
כוס גבינה צהובה או מוצרלה
2 ביצים
חמאה או שמן זית להברשה
אופן ההכנה –
לשטוף תרד ולייבש.
לקצוץ דק .
לפורר את הגבינות ולערבב יחד את הכל כולל הביצה.
ביצה שניה לשמור לציפוי.
לקחת 2 עלי פילו ולהבריש כל עלה .
לשים אחד על השני .
(אם רוצים שבלולים קטנים משתמשים רק בעלה פילו אחד לכל שבלול.)
לשים שורה של מילוי בקצה של מלבן הפילו.
לגלגל לרולדה ואז לשבלול.
לשים על הנייר בתבנית .
למרוח ביצה ושומשום עם קצח.
אפייה 180 מעלות טורבו
עד שהבורקס מקבל צבע שחום
בתאבון