קטגוריות
Uncategorized חגים עוגות פרווה עוגיות

העוגיות של ט”ו בשבט – ביסקוטי פירות יבשים

חני קונאשוילי

 

ביסקוטי פירות יבשים ואגוזים
מאת – חני קונאשוילי
המרכיבים –
לשתי כיכרות ביסקוטי
4 ביצים
כוס סוכר (אני שמה חצי כוס)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
2 וחצי כוסות קמח רגיל
3 כפות מיץ תפוזים/מים
2 כוסות מיקס של פירות יבשים חתוכים (שמתי שזיפים, חמוציות ומשמש יבש)
כוס אגוזי מלך
3/4 כוס שקדים פרוסים
(אפשר גם אגוזי לוז, הם מאוד יפים בחיתוך פשוט לא היה לי)
אופן ההכנה –
לערבב את כל המרכיבים יחד היבשים עם הרטובים , ולהוסיף את הפירות היבשים , האגוזים ולערבב היטב.
את המסה חילקתי לשתיים, ויצרתי 2 כיכרות.
שמתי על גבי נייר אפייה, ב2 תבניות אינגליש קייק, ועם ידיים רטובות הידקתי היטב.
לאפות ב170 מעלות חצי שעה.
לאחר האפייה לקרר היטב.
זה הסוד לחיתוך מושלם, לקרר לגמרי!!!
עם סכין משוננת, הכי מתאימה סכין לחם, לחתוך פרוסות דקות ולשים על נייר אפייה בתבנית תנור ולאפות ב150 מעלות.
אחרי 10 דקות להפוך ולאפות עוד 10 דקות.
לקרר ולשים בכלי אטום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *