קטגוריות
Uncategorized

עוף עם תפוחי אדמה – תבשיל מהיר שכולם אוהבים

 

תמי מורד

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה וכוסברה – כולם אוהבים

 

קל וטעים

 

המרכיבים-

חלקי עוף 4-6

2 בצלים

כף סוכר

כפית כורכום

2 כפות פפריקה מתוקה

פלפל שחור גרוס

מלח

צ’ילי חריף

כף מרק עוף

4 תפוחי אדמה חתוכים

חופן גדול של כוסברה טרייה -או פטרוזיליה או שמיר מה שאוהבים

אופן ההכנה –

 

מרתיחים חלקי עוף שאוהבים מנקים ושמים בצד,

בסיר רחב מטגנים 2 בצלים גדולים לעיגולים עד לשקיפות, מוסיפים כף סוכר ומקרמלים את הבצל,

מוסיפים כורכום ופפריקה ומטגנים מעט .

מוסיפים את חלקי העוף מטגנים והופכים מצד לצד,

לאחר מכן מסדרים את חלקי העוף כשהעור כלפי מעלה,

ממליחים מעט, מוסיפים פלפל שחור גרוס ומעט צי’לי חריף גרוס (למי שאוהב חריף) .

מרתיחים קומקום וכשהמים רותחים שמים בכוס כף אבקת מרק עוף ממלאים את הכוס במים הרותחים ומערבבים עד שאין גושים ושופכים לסיר .

ואז ממלאים במים הרותחים עד שמכסים את העוף, לאחר הרתיחה הראשונה מוסיפים את תפוחי האדמה חתוכים לעיגולים, וממשיכים לבשל עוד כשעה מכוסה במכסה על אש נמוכה.

מוציאים את המכסה מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה וממשיכים לבשל עם סיר פתוח עוד כרבע שעה, בהצלחה.

אפשר להשחים בתנור את הרבע שעה אחרונה .

3 תגובות על “עוף עם תפוחי אדמה – תבשיל מהיר שכולם אוהבים”

אבקת מרק ממיסים כך: קודם שמים מים רותחים בכוס, ורק אז מוסיפים את אבקת המרק. ערבוב קל, ואין גושים בכלל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *