טעם של בית… קציצות ושעועית ירוקה ברוטב אדום 👌
מאת – לינדה עמגר
המרכיבים –
1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה
לקציצות –
1/4 קילו בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה דק
כוסברה קצוצה דק
בצל קטן מגורר דק
2 כפות פירורי לחם
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט מוסקט
1/2 כף שמן
1/2 כף מים
לרוטב –
1-2 שיני שום כתושות
רסק עגבניות קטן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מרק עוף
כוס מים (200 מ”ל)
2 כפות שמן
אופן ההכנה –
לשטוף את השעועית במים חמים ולסנן,
לערבב את כל מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות שטוחות מעט (מרבע קילו בשר יוצאות לי 12 קציצות) .
להניח בסיר את כל מצרכי הרוטב ולהביא לרתיחה, לסדר את הקציצות בתחתית הסיר ומעליהם לפזר את השעועית, לבשל מכוסה על אש נמוכה עד שהשעועית רכה, (25-30 דקןת) מידי פעם לנענע את הסיר או לערבב בעדינות. מעולה להגיש לצד אורז לבן