פילה סלמון צלוי בתנור♥️ / אריאלה גולדמן
המרכיבים-
נתח פילה סלמון טרי במשקל בערך 800 גרם / או קפוא ומופשר פרוס לנתחים יפים
מערבבים יחד-
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
רבע כוס מידה סילאן
רבע כוס מידה רוטב צ’ילי
כפית פפריקה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ טרי סחוט מ 1/2 לימון
אופן ההכנה –
מברישים את הנתחים ברוטב.
מחממים את התנור לחום גבוה 220 מעלות- תוכנית אפייה רגילה
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומברישים אותו היטב ב 2 כפות מהשמן
מכניסים את התבנית אל התנור בלי הדג ומחממים אותה 5 דקות.
חשוב שהיא תהיה חמה.
מוציאים ומנמיכים ל 200 מעלות ומניחים בה את נתח הדג, על צד העור וצולים 20 דקות