קובה דלעת
מאת – קרנית ואבי טויל
המרכיבים –
למעטפת:
2 כוסות סולת
1 כוס מים
2 כפיות שמן
1 כפית מלח
למלית הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית בהרט
למרק:
בצל גדול קצוץ
קוביות דלעת
צרור כרפס קצוץ
כף פפריקה אדומה
כף מרק עוף
2-3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
2 כפיות סוכר
מיץ מ2 לימונים
אופן ההכנה –
למעטפת הקובה נשים את כל המרכיבים בקערה ונערבב עד לקבלת בצק , נכסה ונניח בצק למנוחה ונעבור למלית הבשר.
במחבת נתחיל לטגן את הבצל מעט , נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד שהבשר השחים מעט.
נתבל ונוריד מהאשש להתקררות.
לאחר שהבשר התקרר , נתחיל להכין את הקובה , כל אחד בשיטה המתאימה לו !
בשלב הזה ההמלצה היא שניתן להקפיא את הקובה וכל פעם שרוצים להכין , רק להכין את המרק ו”לזרוק” את הקובה למרק הרותח , ככה תכינו כמות גדולה פעם אחת ולא תצטרכו להכין כל פעם מחדש את הקובות המופלאות.
למרק הקובה נתחיל בלטגן בצל קצוץ גס, אליו נוסיף את הקוביות דלעת והכרפס ונמשיך מעט לטגן.
נשים את הרסק, התבלינים ומיץ הלימון, ונשים לפחות ליטר מים ( או לפחות 4\3 מגובה הסיר).
נביא לרתיחה ונבשל את המרק לפחות כ40 דק’ לפני הכנסת הקובה.
ברגע שהקובה נכנס למרק , נביא את המרק לרתיחה עדינה ( אם קפוא לרתיחה מלאה) נזרוק למרק ונבשל עד שהקובה מוכן , משהו כמו 10-15 דק’.
בתאבון!!