עוגת שוקולד מריר אגוזים וקוקוס.
מתכון של שרה יוסף האלופה!
מתכון שאני מכינה בפסח וכולם מרוצים
המרכיבים –
6 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 ורבע כוסות קמח – או קמח תופח לפסח
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס קוקוס
1 כפית נס
1 שוקולד מריר קצוץ גס
1 כוס אגוזים קצוצים גס
לקצפת –
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 כפית נס
אופן ההכנה –
במהירות גבוהה להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצב יציב כשהקצף יציב. להנמיך את מהירות המיקסר ואז להוסיף את החלמונים ואת השמן ולהמשיך להקציף .
לערבב את שאר החומרים היבשים להוסיף לתערובת המיקסר לסירוגין עם המיץ תפוזים ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .
לשמן את התבנית 26 קפיצית או סיר פלא , טוב טוב עם נייר אפיה .
לאפות 180 מעלות לכ – 40- 50 דק
כשהעוגה מוכנה להוציא מהתנור לקרר היטב .
לחתוך באמצע להרטיב עם חצי כוס סוכר מים עם כפית נס .
למרוח קצפת לסגור את העוגה ואז לקשט עם הקצפת .
לקשט עם מעל אגוזים ושוקולד מריר מגורד .
הכנת הקצפת –
להקציף שמנת מתוקה חלב אינסטנט לקבלת קצפת יציבה ואז להוסיף את הכפית נס .
בהצלחה 🤍