קטגוריות
Uncategorized

העוגה הכי טעימה רכה ונמסה

שירן רחמים

 

עוגת שוקולד מריר אגוזים וקוקוס.

מתכון של שרה יוסף האלופה!

מתכון שאני מכינה בפסח וכולם מרוצים

המרכיבים –

6 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 ורבע כוסות קמח – או  קמח תופח לפסח

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1/2 כוס קוקוס

1 כפית נס

1 שוקולד מריר קצוץ גס

1 כוס אגוזים קצוצים גס

לקצפת –

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1/2 כוס חלב

1 כפית נס

אופן ההכנה –

במהירות גבוהה להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצב יציב כשהקצף יציב. להנמיך את מהירות המיקסר ואז להוסיף את החלמונים ואת השמן ולהמשיך להקציף .

לערבב את שאר החומרים היבשים להוסיף לתערובת המיקסר לסירוגין עם המיץ תפוזים ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה .

לשמן את התבנית 26 קפיצית או סיר פלא , טוב טוב עם נייר אפיה .

לאפות 180 מעלות לכ – 40- 50 דק

כשהעוגה מוכנה להוציא מהתנור לקרר היטב .

לחתוך באמצע להרטיב עם חצי כוס סוכר מים עם כפית נס .

למרוח קצפת לסגור את העוגה ואז לקשט עם הקצפת .

לקשט עם מעל אגוזים ושוקולד מריר מגורד .

הכנת הקצפת –

להקציף שמנת מתוקה חלב אינסטנט לקבלת קצפת יציבה ואז להוסיף את הכפית נס .

 

בהצלחה 🤍

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *