קציצות מקורמלות
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים
תפוח אדמה בינוני
חופן פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף שטוחה ראס אל חנות
מעט כמון
מעט זנגויל
לרוטב:
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות גדולות
4 שיני שום
כף סילאן
כף טריאקי
מעט ראס אל חנות
אופן ההכנה –
מערבבת את כל מרכיבי הקציצה ונותנת לזה מנוחה של כחצי שעה, לאחר מכן קורצת עיגולים ומטגנת בשמן עמוק.
לרוטב: מטגנת את הבצלים מעט,
ומוסיפה את שיני השום.
שהכל זהוב מוסיפה את הסילאן, הטריאקי והראס אל חנות.
מערבבת ושמה על אש נמוכה לכעשר דקות.
לאחר מכן נוסיף כוס מים רותחים עם מעט מרק עוף, ונוסיף את הקציצות .
אפשר לפזר עוד פלפל שחור גרוס ,ונבשל כעשרים וחמש דקות נוספות עד להסמכת הרוטב.
מעדן!
בהצלחה !!!