קציצות עוף ואפונה כמה טעים
מאת – Hila Almoznino
המרכיבים –
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
חופן פירורי לחם
ביצה
2 שיני שום כתושות
חופן כוסברה ופטרוזיליה (או אחד מהם)
קישוא 1 מגורד דק (לסחוט את הנוזלים)
לתיבול:
כפית שטוחה גריל עוף
חצי כפית פפריקה
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
לרוטב :
בצל גדול
כף סויה
2 כפות סילאן
כוס אפונה עדינה
2-3 גבעולי סלרי
שן שום
אופן ההכנה –
לערבב את כל מרכיבי הקציצות ביחד טוב טוב.
לשמן נייר אפייה לתבנית ליצור קציצות ולרסס אותם בשמן ולהכניס לתנור על 180 מעלות עד שמשחימות/לטגן אותן גם אופצייה.
בסיר רחב לטגן בצל עד הזהבה.
להוסיף כף סויה ו 2 כפות סילאן.
כף שטוחה מרק עוף, חצי כפית פפריקה ולערבב .
להוסיף בערך כוס וחצי מים לערבב
ולהוסיף את האפונה (עדינה) והסלרי החתוך .
להוסיף שן שום מגורדת
להוסיף כפית מלח
לבשל את הרוטב בערך 20 דק’ עד חצי שעה ואז להוסיף את הקציצות ולבשל עוד 20 דק’ יחד עם הקציצות.
אני בשלב הזה הכנסתי את כל הסיר על 180 מעלות לתוך התנור .
*יש להוסיף מים לפי הצורך
*אם רוצים פחות נוזלים יש לבשל ללא מכסה.
ובתאבון – מ ע ד ן !!!!