עוגה הכי פשוטה… והכי טעימה…
והיא כל כך קלה להכנה…
עוגת שוקולד כמו של עלית
מאת – רויטל זניש
המרכיבים –
תבנית 24 או 2 אינגלישקייק
כוס אוניברסלית או כוס חד פעמי שתיה חמה.
מטרפה או מזלג כדי לבחוש את העיסה.
את התנור לחמם מראש ל 170 מעלות
4 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח מנופה
1 כוס שמן קנולה
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד:
חפיסת שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
כפית שמן קנולה/דבש
זילוף של הקרם:
1 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כוס שקופה חד פעמי שתיה קרה חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
לערבב את כל המרכיבים ביחד עד שהמסה חלקה וללא גושים.
להעביר לתבנית משומנת, לדפוק את התבנית על השיש פעם אחת כדי לשחרר את האוויר
ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 35 דקות עד 40 דקות או עד שקיסם ננעץ והעוגה יוצאת יבשה ולחה גם יחד .
לאחר שמוציאה מהתנור לחורר את העוגה עם קיסם ולשפוך על העוגה גנאש כל עוד העוגה חמה.
הכנת הגנאש:
בקערה קטנה מחממת את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים קצרים יחד עם השמנת המתוקה שנותרה.
מוציאה מהמיקרו מחכה דקה על השיש ומערבבת עם המרית/לקקן היטב ומוסיפה את הכפית שמן קנולה או לחילופין הכפית דבש,
ומוזגת על העוגה עד להתייצבות של השוקולד.
לזילוף של הקרם:
מקציפה עד שהקרם מתייצב ומעבירה לשקית זילוף עם צנטר ומקשטת לפי הדמיון.
בהצלחה ובאהבה .