הטעם של בית סבתא קובה סלק עירקי אותנטי
המרכיבים –
למעטפת הסולת:
1 כוס מים
2 כוס סולת
מעט מלח
למלית:
500 גרם בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפיות בהרט
בצל קצוץ דק מאוד
למרק:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ
2 סלקים חתוכים לרצועות
1 סלק מגורד
מיץ סחוט מלימון טרי (אפשר להוסיף עוד חצי לימון לחמיצות גבוהה יותר)
כפית פלפל שחור גרוס
כף וחצי סוכר
כף מלח
אופן ההכנה –
בקערה מכינים את מעטפת הסולת.
שמים את הסולת, המלח והמים ומערבבים מעט במזלג עד שהסולת כולה תהיה רטובה.
מניחים למנוחה של חצי שעה .
למלית , נטגן את הבשר הטחון יחד עם הבצל עד השחמה קלה ומרקם פירורי.
נתבל , נטעם ונוסיף את הפטרוזיליה .
למילוי הקובות לוקחים מעט סולת בצורת כדור ,מניחים את כדור הסולת בשקע שבין כף היד לאצבעות, ולא בתוך כף היד לחלוטין. מרטיבים את אצבעות היד השנייה, משטחים את כדור הסולת ומניחים עליו את מלית הבשר.
סוגרים בעזרת כל קצוות האצבעות את הסולת ומגלגלים לכדור.
מניחים על תבנית משומנת עד שמכניסים את הכדורים למרק.
אם מחליטים להשאיר את הכדורים בפריזר מכניסים את התבנית לכשעה ולאחר מכן, אפשר להעביר את הכדורים (שקצת התקשו) מהתבנית, לקופסא (בערימות).
מכינים את המרק :
בסיר מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הסלק ומערבבים.
מתבלים ומוסיפים מים עד 3/4 סיר ומביאים לרתיחה של 5 דקות.
מנמיכים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון והתבלינים .
מבשלים עוד כחצי שעה ולאחר מכן מוסיפים את הקובות כאשר המרק בחום נמוך כדי שהקובות לא יתפרקו.
לא מערבבים עם כף אלא מזיזים את הסיר כדי לסדר מקום לכל הקובות.
מבשלים עוד כ-20 דקות עד שהקובות מוכנות.
חשוב לערבב את הסיר מידי פעם כדי שהקובות לא ידבקו.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
בתאבון!!!
טיפים מומלצים להכנת קובה –
השתמשו בסולת איכותית ודקה. סולת גרוסה עלולה לגרום לקובה להיות קשה וחסר טעם.
חשוב לא ללוש את הבצק יותר מדי, אחרת הוא יהפוך קשה ודביק.
השתמשו בסלק טרי ואיכותי. סלק מבושל יתר על המידה עלול לגרום למילוי להיות רך מדי ומתפורר.
תבלו את המילוי בנדיבות, קובה סלק הוא מאכל עתיר טעמים, אז אל תפחדו לתבל.
הוציאו את הקובות מהמים בעזרת כף מחוררת.