2 שלבים פשוטים להכנת סלט כרוב/קולסלואו בייתי מהמם
מאת – Ariella Goldman
המרכיבים –
חצי כרוב לבן פרוס דק
2 גזרים קלופים מגורדים גס בפומפייה
חצי כפית מלח
כף סוכר
2 כפות חומץ טבעי/ מיץ מלימון אחד
3 כפות מיונז
אופן ההכנה –
שלב ראשון,
מערבבים בקערה גדולה את הכרוב והגזר עם המלח והסוכר ומשהים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר מה שגורם לכבישה מהירה של הירקות.
בשלב הבא,
מוסיפים את החומץ, ומערבבים-מועכים את הירקות בעזרת הידיים ומשהים כ-5 דקות.
מסננים את כל הנוזלים או סוחטים בעזרת הידיים.
מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב.
מעטרים בחופן שמיר קצוץ
בקטנה על כרוב –
כרוב הוא ירק רב-גוני וטעים, שניתן להכין ממנו מגוון רחב של מנות. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, ומספק מנה בריאה ומשביעה.
הנה כמה טיפים שימושיים שיעזרו לך להכין מנות כרוב טעימות ומעניינות:
בחר כרוב לפי המראה, שיהיה בעל עלים ירוקים כהים, הדוקים ומבריקים. הימנע מכרוב בעל עלים מצהיבים או רכים.
משקל הכרוב, כאשר הוא כבד יחסית לגודלו זה מעיד על טריות.
כרוב טרי אמור להפיץ ריח נעים ואופייני.
כרוב נשמר במקרר למשך מספר ימים.
ניתן להקפיא כרוב מבושל או טרי לאחר החיתוך.
לעוד מתכונים עם כרוב לחצו כאן !