הסיר הזה נדיר
והוא מומלץ לסופשבוע
מאת – אילנית כרבי
עוף עם תפוחי אדמה הכל בסיר אחד
המרכיבים-
10 תפוחי אדמה קטנים
חלקי עוף קילו וחצי
שמן
כורכום
פלפל שחור
מרק עוף
עשבי תיבול יבשים -בזיליקום, פטרוזיליה וכו’
אופן ההכנה –
נבשל במים רותחים את תפוחי האדמה הקטנים רותחים כעשרים וחמש דקות ונסנן
ניקח את חלקי העוף , ננקה , נשטוף ונסנן.
ניקח קערה נערבב רבע כוס שמן, ,כורכום, פלפל שחור, מרק עוף, עשבי תיבול יבשים: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, מעט רוזמרין, נערבב ונוסיף ככוס וחצי מים רותחים.
נסדר את תפוחי האדמה והשוקיים בסיר/תבנית מותאם לתנור ונשפוך את התערובת מעליהם, נפזר מעל שומשום שחור, מלח גס, מעט פפריקה, נזגג מעט דבש ונפזר פרורי לחם . נאפה כשעה ורבע 180 מעלות.
מכוסה במכסה .
נפתח עוד 10 דקות ללא מכסה לצלייה.
כשזה מוכן נפזר כוסברה טרייה ליופי